Valencia, house among the pines Residential

Valencia, house among the pines

The multi award-winning Studio Fran Silvestre Arquitectos masterminded this residential project in a green area, located just a few kilometers from Valencia airport.

The owner had asked for a major makeover in order to transform the existing building into a new housing unit where the division of spaces could accommodate the different moments of family life, by alternating convivial areas with more intimate and private ones.

With the style that has always distinguished its vision of design, Studio Fran Silvestre Arquitectos came up with a brilliant renovation project by overlapping clearly defined volumes which blend in harmoniously with their pine wood surroundings.

The interiors are flooded with sunlight for most of the day thanks to the many glass facades that open to the outside. A sense of spacious, bright spaces is amplified by the use of white which dominates the whole project, while the use of wood paneling for the walls creates a warm atmosphere.

To furnish the living space with large windows that showcase the garden, the choice fell on the Yang seating system, with Prince armchairs and an Elliott coffee table.

The reading corner instead, was furnished with a Blake-Soft armchair and ottoman teamed with a Bellagio coffee table.

  • Location
    Valencia
  • Year
    2016
  • Architectural Project
    Fran Silvestre Arquitectos
  • Interior Design Project
    Alfaro Hofmann
  • Photography
    Fernando Guerra

View More Residential Projects

I cookie ci aiutano a fornire i nostri servizi. Utilizzando tali servizi, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. Info